VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Yemi Oduwale wordt nog vaak geconfronteerd
met vooroordelen vanwege van zijn huidskleur: “Het is goed dat ik in ‘Thuis’ een advocaat speel”

BV“Pas als 80 procent van de bevolking gemengd is, zal racisme stoppen.” Dat is de – pijnlijke – overtuiging van ‘Thuis’-gezicht Yemi Oduwale (36). De acteur heeft Nigeriaanse roots en merkt nog dagelijks dat mensen hem anders benaderen omdat hij een kleurling is. In een gesprek met ‘Story’ vertelt Yemi nu openlijk over de vooroordelen waar hij mee te maken krijgt. “Soms merk ik dat het zwaarder op me weegt dan ik durf te denken.”

4 reacties

  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Bekijk het eens zo: Als thuis-kijker was Yemi voor mij een acteur zoals elke andere. het is pas met de nadruk op zijn huidskleur te leggen en er een probleem van te maken dat mij die huidskleur opgevallen is.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    Racisme is van alle tijden en kent vele vormen. Huidskleur is natuurlijk een van de meest gekende. Het is de meest directe en confronterende vorm. Een hogere vermenging kan dat misschien verminderen maar niet stoppen. Racisme zit immers in elke mens in min of meerdere mate als een soort automatisme. Racisme zal zich dan gewoon verleggen naar andere accenten. Maar respect voor Yemi om wie hij is en wat hij doet. De meeste mensen hebben geen flauw benul van wat racisme met een mens innerlijk doet
  • Walter Van Criekinge

    1 jaar geleden
    In Amerika proberen ze al meer dan 300 jaar racisme te bestrijden en het wilt maar niet lukken, het zit zeer diep en is problematisch.
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Nooit problemen gehad met kleur van mensen wel met mensen die hier de boel komen overnemen en waardoor wij, dank zij de politiek, verdreven worden uit ons eigen land. Gemengd laat ons de natuur daarover beslissen er is niet mis met diversiteit zolang dat maar tot een mooiere wereld leid.